Пошук по сайту

Поиск

Підписка

RSSRSS

Перегляди

Flag Counter
Відвідувачі

День Деруна 14 вересня 2019

14.09.2019

День Деруна 2019
  • Поделиться в facebook
  • Поделиться в twitter

14 вересня 2019 в центральному парку міста Коростеня відбувся одинадцятий найсмачніший та найкреативніший Міжнародний фестиваль дерунів – День Деруна!

Представники МГО «Земляцтво житомирян» також були святкуванні та долучилися до дегустації страв національної кухні на фестивалі дерунів у Коростені!

Укрзалізниця на один день, 14 вересня, подовжила маршрут поїзда №896 Шостка — Київ-Волинський до Коростеня.
Повернутися додому активні шанувальники могли на додатковому поїзді №898 Коростень — Київ-Пасажирський, який у зворотному напрямку вирушив з Коростеня о 16:55 та прибув на станцію Київ-Пасажирський о 19:39.

Програма фестивалю дерунів 14 вересня 2019 року

В меню фестивалю: поліські страви й смаколики, деруни українські, «заморські» і «з викрутасами», майстер-клас з приготування дерунів від мера, дегустації страв і напоїв, різноманітні конкурси, спектаклі і вікторини.

Місто Коростень щорічно намагається по-особливому розважити і здивувати своїх гостей. У цьому році фестиваль не був вийнятком і також залишить купу незабутніх вражень.

Як відомо, починаючи з 2008 року в Коростені щорічно в другу суботу вересня проводиться неординарний фестиваль – День Деруна.

Не випадково саме в Столиці Древлянського Краю заснували таку подію. Адже здавна ці краї рясніли урожаем картоплі і місцеве населення не з чуток знає всі рецепти приготування, тепер вже національної Коростенської страви – дерунів. Тепер сюди приїжджає велика кількість туристів з України та інших країн, щоб разом відзначити свято деруна в Коростені.

Мер міста пригощає дерунами

Щорічно День Деруна у Коростені радує своїх гостей традиційними конкурсами та розвагами, виставками та виступами творчих колективів. Гості урочисто вступають в Клуб любителів дерунів, беруть участь в конкурсі з поїдання дерунів, вчаться готувати деруни на Местер-класі від мера і т.д. В місті навіть працює традиційна школа дерунярства.

Фестиваль Деруна у Коростені – це незабутня подорож в світ національної традиційної кухні, надзвичайного українського колориту, прикрашених коростенською самобутністю і гостинністю!

На Першому Міжнародному фестивалі дерунів коростенці зпекли найбільший дерун в Україні вагою 118 кг, який був занесений в Книгу рекордів України. На Другому Міжнародному фестивалі дерунів у Коростені був урочисто відкритий пам’ятник деруну.

В меню фестивалю 2019 року: поліські страви і смакоту, деруни українські, «заморські» і «з викрутасами», майстер-клас з приготування дерунів від мера, «депутатські», «козацькі», деруни по-англійськи, польські, німецькі, соціальні і «халявні», дегустації страв і напоїв.

Гості фестивалю визначали найсмачніший і шукали найдешевший дерун, а також брали участь в дерунярскій лотереї.

---
---

---